Project Description

Historien bag romanen

Jeg har skrevet romanen Violinbyggeren, som bygger på en virkelig historie, jeg kom til at kende. En symfonimusiker ringede til mig og spurgte om jeg var klar over, at der i et af fængslerne sad en indsat, der fremstillede violiner af høj kvalitet? Hun spillede selv på een?

Jeg fik besøgstilladelse til fængslet og mødte “Sonny”, som afsonede en dom på 16 år for drab. Jeg interviewede ham, så hans hemmelige værkt øjer og hørte noget af hans fantastiske historie. Historien blev ved med at spøge I mit hoved.

Senere – da han fik udgang, udslusning og løsladelse mødtes vi flere gange. Jeg ville bygge en roman op over hans historie, og det gav han mig lov til. Vi mødtes flere gange, hvor jeg interviewede ham mange timer, og vi har siden haft kontakt engang imellem over telefonen.

Og jeg har faktisk fået lov til at købe netop den violin, som han bygger I romanen.

I fængslet besluttede han sig for at bygge en violin. Noget af det vanskeligste og sofistikerede håndværk, der findes. Uden hverken musikalske- eller håndværksmæssige forudsætninger lykkes det ham at skaffe en instruktionsbog med målfaste tegninger af den berømte Stradivari-model.

Foran ham lå en lang, møjsommelig og illegal proces, fyldt med forhindringer i et negativt og trøsteløst fængselsmiljø. Tilgangen til materialer og selvlavet værktøj synes uoverstigelig. Alligevel lykkes det ham at fremstille et instrument af så høj kvalitet, at en symfonimusiker ønsker at købe det og spille på det!

For Sonnys violin har en ganske særlig og smuk klang.

Det er historien om et menneskes kamp og forsøg på at sone sin forbrydelse og finde fred i sjælen gennem at skabe et unikt og smukt instrument.

Jeg har foretaget gennemgribende research hos Politiet (efterforskningsmetoder), indsatte (kriminalitet, fængselsforhold) og violinbyggere (detaljer om volinbygning)

Foredraget var en ca. en time og der vil være rig mulighed for at snakke sammen, både under og bagefter.

Der vil være mulighed for at købe romanen og lydbogen (11 timers oplæsning – læst ind afmig) signeret efter foredraget.

Alle

1 – 1 ½ time

t: 20 482 481 eller kontakt mig gennem hjemmesiden