Project Description

Violinbyggeren

 

Ikke-navngivet

 

FOREDRAG 1

Romanen Violinbyggeren bygger på virkelige hændelser. Der var faktisk en drabsdømt narkoopkræver, der sad i et fængsel i Danmark og byggede strygeinstrumenter, som professionelle musikere spiller på. Illegalt. Under de vanskeligste, mest trøstesløse forhold, uden tilgang til naturlige materialer og værktøj. Uden musikalske eller håndværksmæssige forudsætninger bygger han i hemmelighed et instrument, præcist efter Stradivaris mål. Gang på gang afsløres han, og arbejdet tages fra ham. Men han begynder igen.

I bogen følger vi hovedpersonen i sit kriminelle miljø, og hans “opkrævninger”, der kulminerer med et drab. Vi er med i politiets efterforskning og kommer langt ind i det, der kaldes et af verdens mest krævende og forfinede håndværk: Violinbygning. Vi følger violinbyggerens forsøg på både at afsone og sone sin forbrydelse ved at bygge et perfekt instrument med en tone, så smuk og mørk, at den sætter sig som vand i øjnene hos den, der lytter.

Foredraget afsluttes med en lille minikoncert – med et udvalg af mine egne sange, der flugter foredraget. Der vil være mulighed for spørgsmål og dialog.

Ved foredraget medbringer jeg virkelighedens violin – den, han arbejdede på i romanen.

Varighed ca. 1 time

Pris: Efter forholdene. Ring og få et tilbud.

t: 20 482 481

m: henrik@strube.dk

Pressemeddelelse…

 

40 års engagement i musik og tid

FOREDRAG 2

Musiker, forfatter, skribent med holdninger. 40 år med turneer, rejser, indspilninger (15 album som solist), 25 års arbejde som journalist og redaktør af MUSIKEREN,  sanger og komponist. Fra No Name, Røde Mor, samarbejde med Ebbe Kløvedal, Henrik Strube Band, et af 80sernes store rockbands, det folkelige gennembrud med hittet Hold om Mig, samarbejde med Björn Afzelius, Mikael Wiehe, Eva Dahlgren, Lis Sørensen, Billy Cross, Sanne Salomonsen og flere. Indsatsen i danske og svenske Rock mod Apartheid.

Æresgrammy med Røde Mor, 2006.

Litterær debut med romanen Hit (L&R, 1989)

Oversættelse af Charles Bukowski: Pulp (2002)

Romanen Violinbyggeren, (L&R 2010)

Fortællekunst – The StoryEntertainers – ti års månedlige historieaftener i København – Bremen, Krudttønden, Pressen – med præsentation af kendte gæstefortællere – fra Poul Nyrup til Lotte Svendsen.

Filmroller i Thomas Vinterberg film.

Til i dag: Dagligstuekoncerter fra nord til syd – sammen med Pete Repete.

Pressemeddelelse…

Kontakt: henrik@strube.dk t. 20 482 481 www.henrikstrube.dk