Cirkusdepressionen – Roman

Kender du Beatrice? Hende, der slår andre mennesker i hovedet med en knæstrømpe, fyldt med hestepærer? Fordi hun ikke tåler at høre mere ”jamen-øh”, ”jeg tænker”, ”oh my God”, ”ha en fortsat go dag,”erfaringsramt”, ”fremadrettet” og andre fladtrampede sprogmishandlinger? Eller Gerhard Gæhr, som stjal en hjertestarter og flygtede fra fængslet i en nonnedragt? Eller hundekrapylet Graham med en blå, psykedelisk pille, der forvandlede den til en gåsegrib, som fløj væk over Østerbros tage? Eller folkepensionisten Bernie Black, aktiv indehaver af sitet SENIORSTRIP.DK? Eller Cassandra fra Østeuropa, indehaver af Østerbro Fjernhealing – og Gulvafhøvling. Eller psykochefen, der modtog karmadommen livsvarig makrel? Eller denne bogs depressive forfatter, der pludselig fandt sig selv hængende i tænderne på en tandartist i et nordsjællandsk sommercirkus?

Nej vel? Men dem og mange andre kan du lære at kende gennem bogens over 300 sider stærkt humoristiske, satiriske og syrede fortælling om miljøet i café Diamanten på Østerbro.

Køb et eksempler ved at skrive en besked til mig på henrikstrube@icloud.com eller køb bogen på forlaget: https://butik.underskoven.dk/cirkus-depressionen.html5

Violinbyggeren – Roman

bog_violinbyggeren-200x300“Med ’Violinbyggeren’ baseret på en ægte historie har Henrik Strube skrevet en medrivende roman i den gamle og gammeldags genre med en historie om stædige fanger, der pludselig bliver til sunde mennesker i de umenneskelige omstændigheder, de fleste fængsler er.

Det er imidlertid også befriende at læse en skandinavisk krimihistorie, der ikke foregår på middelklassens præmisser, men just præcis har skrivehånden nede i slum, slyngelstue og lumpenproletariat.” Bo Tao Michaëlis, Politiken 2011, Lindhardt & Ringhof, 2. oplag ude nu.

Køb Violinbyggeren som lydbog, oplæst af mig – kontakt mig på mail: henrikstrube@icloud.com
Se også Foredrag om Violinbyggeren.

Pas på ørerne – Fagbog

Ny udgave af klassikeren Pas på ørerne

Pas på ørerne er blevet kaldt ’en bibel’, når det drejer sig om forebyggelse og behandling af tinnitus og andre høreskader.

Nu udkommer en ny, opdateret og revideret udgave med de seneste, videnskabelige undersøgelser om forebyggelse og behandling. Og om Henrik Strubes personlige erfaringer med og gode råd til at leve med tinnitus og høreskader. Dertil er indskrevet et nyt, stort afsnit om musik, musikere og høreskader.

Den første – og udsolgte – udgave af Pas på ørerne fandt udbredelse og anvendelse i behandlersystemet og har hjulpet mange med at leve med øreproblemer.

Problemer med hørelsen koster hvert år det danske samfund mindst 2,7 milliarder kroner.

Dertil kommer tab af livskvalitet, arbejdsevne, effektivitet og produktivitet.

Livet larmer langt mere end tidligere. Og det går ud over hørelsen, som nedslides så hurtigt, at 30-40 årige nu rammes af høretab – tinnitus og lydoverfølsomhed – langt tidligere end det normale, aldersbetingede høretab. Bogen er
et vigtigt debatindlæg i et hastigt voksende samfundsproblem.

Henrik Strube har selv haft tinnitus i mere end 20 år. Som succesfuld, professionel musiker med mere end 14 album på
cv’et og gennem sit 25-årige arbejde som ansvarshavende redaktør af Dansk Musiker Forbunds fagblad for professionelle musikere, har han førstehåndskendskab til høreskader.

 

Hit

hit

”… en forbløffende velskrevet og ligefrem historie. Elementært underholdende … På én gang en hyldest til og en romantisering af livet som professionel rockmusiker i et andendivionsband og en ikke ringe udlevering ad det forløjede, hule og hæslige bag facaden med masser af succes … i sidste ende en roman, som handler ikke så lidt om den mandlige ensomhed … ” Henrik Wivel, Berlingske

1989, L&R.

200,- + forsendelse.

m: henrikstrube@icloud.com

Pulp

pulp

Af Charles Bukowski. Oversat af Henrik Strube “Tyk, fordrukken, liderlig, desillusioneret og glad for dyr. I hvert fald hvis de er heste med et navn og nummer, man kan spille på . . .) en posthum hilsen fra en af tilværelsens og litteraturens virkelige originaler. En slags latter fra graven . . .” Kim Skotte, Politiken 2005.

Forlaget Per Kofod.