NYT 2020 – stuekoncerter:

Byd dine gæster på musik, nærvær og fortællekunst i særklasse. Henrik Strube besøger de danske stuer med et show, som med garanti giver dig og dine gæster en helt særlig aften. Skriv til henrikstrube@icloud.com for kontakt.

Biografi:

Henrik Strube (født 21. februar 1949 i København), er en dansk guitarist, forfatter, komponist og var i mange år redaktør for fagbladet MUSIKEREN.

Pladedebuterede med danskrockbandet No Name, der arbejdede sammen med forfatteren Ebbe Kløvedal Reich, som leverede en del af bandets politisk/poetiske tekster. Medvirkende fra 1973 som guitarist i det politiske rockband Røde Mor, hvis rockcirkus turnerede meget i Danmark og Sverige og var et af halvfjerdsernes største danske rocknavne. Henrik Strube udsendte sit første soloalbum “Ven Og Fjende” (med tekster af Ebbe Kløvedal Reich) i 1976, og frem til 1990 var Henrik Strube fuldtidsmusiker i studiet og på landevejen.

I perioden udsendte Henrik Strube en række albums, herunder 8338, der indeholdt singlen Hold om mig, der blev Henrik Strubes til dato største hit.

Henrik Strube har arbejdet som journalist og skribent og har skrev romanen “Hit” (Lindhardt & Ringhof 1989) og “Violinbyggeren” (Lindhardt & Ringhof 2010), oversat Charles Bukowskis sidste roman, PULP (Per Kofod) samt fagbogen “Pas På Ørene” (Borgen 2000 og i ny, opdateret udgave Frydenlund 2013), omhandlende hørelidelsen tinnitus, oprindelig baseret på Strubes interesse for musikermedicin i forbindelse med sit faglige arbejde for Dansk Musiker Forbund.

Henrik Strube har holdt en lang række foredrag om tinnitus og høreproblemer og har siddet i følgegruppen til en phd om musikeres hørelse (Jesper Hvass Schmidt, OUH).

Holder desuden foredrag om tilblivelse og temaer i romanen VIOLINGYGGEREN, som er skrevet ud fra virkelige hændelser.

Henrik Strube har gennem ti år medarrangeret månedlige historieraftener, først under navnet The Storyentertainers, som oprindelig bestod af historiefortællerne Carsten Islington, Gravers Graversen og Strube selv, som optrådte på københavnske etablissementer som Kellerdirk, Park og i større format Pressen i Politikens hus. Senere fortsatte Strube og Graversen samarbejdet med månedlige shows på Krudttønden, Østerbro og Bremen Teater, hvor de inviterede en lang række kendte personligheder indenfor kunst, litteratur, skuespil og politik.

Strube sluttede sit arbejde som redaktør i 2013 og helliger sig nu helt arbejdet med at skrive sange og give koncerter i alle afkroge af landet, senest i duoform med vennen, keyboardspilleren Pete Repete, som han indspillede seneste album, EN HÅBEFULD MAND, maj 2015 og LYDIA i september 2016.